یازدهمین جشنواره بینالمللی فیلم «۱۰۰» با شعار «سینمای اخلاق» در تهران برگزار میشود.
به گزارش آیفیلم، یازدهمین جشنواره بینالمللی فیلمهای ۱۰۰ ثانیهای با شعار «سینمای اخلاق» از ۴ تا ۶ اسفندماه سال جاری در تهران برگزار میشود.
علی قربانی دبیر این جشنواره با اعلام این خبر افزود: این رویداد سینمایی در قالب بخشهای «مسابقه سینمای۱۰۰ ثانیهای ایران» شامل ۲ بخش «اصلی» و «در مسیر تجربه» در زمینههای مستند، داستانی، پویانمایی و «مسابقه سینمای ۱۰۰ ثانیهای جهان» در زمینه آثار مستند، داستانی، پویانمایی طراحی شده است.
وی ادامه داد: جشنواره بین المللی فیلم «۱۰۰» در این دوره در ۳ محور موضوعی «اخلاق و سبک زندگی»، «اخلاق و فرهنگ کار»، «اخلاق و اقتصاد مقاومتی» برنامهریزی شده و فیلمها باید ملهم از این ۳ محور کلی تولید شده باشند.
قربانی ضمن تشریح موضوعات جشنواره اضافه کرد: موضوع «اخلاق و سبک زندگی» شامل ترویج مفاهیم اخلاقی همچون قانون مداری، گذشت، سعه صدر، ایثار و... ترویج الگوی انسان انقلاب اسلامی، خانواده الگوی ایرانی اسلامی، فرهنگ اصیل ایرانی و نگاه دوباره به زندگی و زدودن غبار روزمرگی میشود. موضوع «اخلاق و فرهنگ کار»، شامل مفاهیمی چون کارآفرینی و کسب و کارهای نوین، تجاری سازی ایدههای نو و تولید ثروت از علم، فرهنگ صحیح انجام کار و حمایت از صنایع دستی و هنرهای سنتی ایرانی می شود و محور «اخلاق و اقتصاد مقاومتی» در برگیرنده مضامین و مفاهیمی چون حمایت از تولید کالا و خدمات دانش بنیان ایرانی، فرهنگ تولید محصولات باکیفیت ایرانی، پویش ملی و حمایت مردمی از تولید کالا و خدمات دانشبنیان باکیفیت ایرانی، تاثیرات مخرب خرید کالاهای خارجی و واردات بیرویه و غیر قانونی، قاچاق کالا میشود.
دبیر جشنواره بینالمللی فیلم «۱۰۰» بیان کرد: فیلم «۱۰۰» یک پیام در عصر رسانهها است. در جهان کنونی که جهان ارتباطات نامگذاری شده، کمتر حرکتی است که از چشم تیزبین رسانهها و وسایل ارتباط جمعی دور مانده باشد. مخاطبان نیز براساس علایق و سلایق خود دست به انتخاب رسانه مورد علاقهشان میزنند، هرچند که بمباران اطلاعات فرصت را برای تشخیص سره از ناسره محدود میکند اما پیام مناسب و شاخص همیشه بر اذهان عمومی تأثیرگذار خواهد بود.
وی اضافه کرد: در عصر ارتباطات، پیام میتواند در قالب هنر خود را نمایان سازد و این مساله تاثیرگذاری و جذب مخاطب را افزایش میدهد و از سویی دیگر، این پیام هر چقدر با ظاهری آراستهتر و کوتاهتر بیان شود، مخاطبان بیشتری خواهد داشت و تاثیری افزونتر.
به گفته قربانی در این میان، هنر سینما چه از لحاظ تاثیرگذاری و چه مخاطبان انبوه در رتبه نخست قرار میگیرد. داشتن پیام و این مساله که فیلمساز تا چه میزانی میتواند در یک زمان کوتاه این پیام را منتقل کند از مشخصههای اصلی فیلمهای ۱۰۰ ثانیهای است. چه بهتر که این پیام برپایه نگاهی اخلاق مدارانه عنوان شود. اخلاق مساله مورد نیاز جامعه ما و نیاز جوامع امروز بشری است.
دبیر جشنواره فیلمهای ۱۰۰ ثانیهای گفت: ساخت فیلمهایی با زمان حداکثر ۱۰۰ ثانیه در کوتاهترین زمان ممکن و با کلیتی منسجم کاری بسیار مشکل است و فیلمساز میباید داستانی را بیان کند که آغاز، میانه و پایان داشته باشد و بتواند روی مخاطب تاثیر بگذارد.
وی در پایان گفت: فیلم «۱۰۰» یک فیلم کامل است با تمام مشخصات یک فیلم و با تکیه به ۲ عنصر ایجاز و خلاقیت، نه یک تیزر تبلیغاتی است، نه نماهنگ و نه بخشی از یک فیلم بلند. فیلم ۱۰۰ ثانیهای رسانهای نو و مناسب است برای ابزارهای جدید که با قابلیت تاثیرگذاری بسیار بالا در جهان پرشتاب و پرهیاهوی امروز میتواند ثانیههایی مخاطب بیوقت و کم حوصله را به خود مشغول کند و در کنار انتقال مفهوم و پیام خود لذت بصری و زیبایی شناسانه هم به او هدیه کند.
سینماگران علاقمند تا پایان دیماه میتوانند آثارشان را به دبیرخانه جشنواره به نشانی تهران، خیابان سمیه، نرسیده به خیابان حافظ، حوزه هنری، طبقه منفی یک، دبیرخانه مرکزی جشنوارههای حوزه هنری ارسال کنند.
ه خ / ح ی